miercuri, 22 mai 2013

Țigări electronice pentru adolescenții chiulangii


O grevă paralizează Constanța.

Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă la 2 greve, cred că ștergem Constanța de pe hartă atunci.  
Este vorba despre o grevă spontană a regiei autonome de transport în comun Constanța. Ei bine, angajații sunt foarte fericiți, li s-a urcat și au stabilit că vor să știe tot orașul cât de fericiți sunt ei! Până acum nu au cerut nimic, că de, dau pe afară de satisfacție.  


Astăzi am aflat că, pentru că nu au restricții, țigările electronice, deși mai sănătoase decât țigările normale, sunt periculoase pentru că le pot cumpăra adolescenții. Uau! Că țigările obișnuite nu le pot cumpăra. Mai bine cumpără țigări normale, nu?  
Faptul că le poți fuma oriunde și au arome de fructe și dulciuri, sunt lucruri care pot împinge minorii  să le vrea.  Hai să o zicem pe aia dreaptă, simplul fapt că există poate împinge pe oricine să le ia, asta nu înseamnă că așa o să se și întâmple. Evident, dacă se întâmplă, nu tot e mai bine decât să fumeze țigări normale? Ca de obicei ne place să ignorăm adevărurile vieții și să ne prefacem că interdicțiile funcționează mereu și că orice nu e interzis o să fie abuzat. Nu mă deranjează dacă asta  e opinia personală a cuiva, dar când văd mentalitatea asta pe site-urile de știri mă enervează cumplit. 


Uite că există și cineva căruia chiar îi pasă de ceea ce cred adolescenții. Din fericire, adolescenții nu conduc lumea că dacă așa era, cred că se schimbau lucrurile și opiniile odată la 2 luni. Vorbim de niște tineri la o vârstă foarte impresionabilă. Normal că oscilează în opinii, asta nu înseamnă că trebuie să ne luăm după ei sau să-i lăsăm să ne influențeze prea mult.  
Argumentul lor imbatabil împotriva Facebook-ului e că sunt prea mulți adulți conectați. Așa că arbitrar au decis că "Twitter is where it's at". Hai măăă, cuuum? Cum de au preferat o platformă care le permite să se exprime în cel mai simplist mod posibil. Nu aș fi crezut așa ceva nici într-o mie de ani. 


Nuuuu! Asuprirea statului se abate asupra săracilor elevi. Cum adică să nu mai chiulească fără consecințe? Sunteți deștepți?  
Fiind un chiulangiu notoriu, nu pot decât să simpatizez cu săracii elevi. Da, mulți chiulesc, dar nu-i condamn, ținând cont de ce se întâmplă la unele școli și la cum se poartă unii profesori. Dacă nici măcar profesorul nu dă semne că ar vrea să fie acolo, degeaba obligi elevul să vină. 
Totuși, la fel ca multe alte măsuri, este bună dacă este însoțită de altele, cum ar fi o atmosferă relaxată și consiliere obligatorie pentru cei cu probleme, dar până atunci, mai e maică, mai e. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu