marți, 12 februarie 2013

Dezastru la simularea de BAC. Cine se miră?


Aceasta e o știre mare pentru mirătătoare, neologism al cărui autor baliverneaza chiar în momentul acesta aici pe blog. Pentru restul cuvântătoarelor ordinare, adică noi, ăștia, iluminați de becul economic de pe hol, nu e mare știre. "Se știe!" ar spune un mare manelist, ce nu se știe e de ce nu se schimbă nimic în învățământ în afară de miniștrii. Să dăm oare vina pe umbra comunistă? Cine e responsabil pentru decadența școlară treptată care parcă nu mai are frâne și se indreapte spre o catastrofă națională care ne va asigura asimilarea ca sclavi în societatea post modernistă? 

Ok, exagerez puțin. Ce e cert e că promovabilitatea la simularea de BAC a fost sub 20%. Ce să înțelegem? ESTEM proști, e clar. Dar de ce estem proști? Nu ne învață ăștia la școală ce trebuie? Nu ne duce capul? Stăm prea mult pe messenger făcând schimb de liste? Nu se știe, nu se știe, până și manelistul celebru admite, dar atunci, ce se știe? 

Mai nimic dar ne lăudăm cu toții că știm multe. Românul este atotcunoscător și mai deștept decât toți, inclusiv decât el. Probabil că asta ne e problema. Știm prea multe și fiecare știe altceva. Într-o lume fără proști, cel mai puțin deștept tot prost e și uite așa suntem blocați într-o bucă, pardon buclă fără ieșire condamnați pentru eternitate să comentăm la torrenturi cu pornografie "lol bă, văruiți pereții, eu sunt aici doar pentru rație".

Dar ce legătură are asta cu bacul și promovabilitatea mică? Are toată legătura și niciuna. Printre toate balivernele mele, există un adevăr magnific, toți estem proști și niciunul, cineva are dreptate și tot el n-are, cineva își pune întrebarea "De ce, Ioane?" și tot acel cineva își dă seama că-l cheamă Gheorghe și nu pe el, pe altcineva că pe el nu-l cheamă Ion.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu