luni, 29 octombrie 2012

Românilor le place sexul condimentat cu boli sexuale


Stirileprotv.ro ne anunță că românii adoră amorul dar habar n-au de protecție. Cu așa o afirmație, mi-e și frică să mai ies din casă! Dacă aruncă cineva cu sifilis în mine pe stradă?  Așa, din dragoste! 

Dar hai să vedem niște numere, chiar dacă sunt scoase din fund. Umblă vorba prin târg, probabil exact de unde și-au luat numerele cei de la protv, că 16% din tineri cu vârstele cuprinse între zero și semnul întrebării, stai un pic, la ce vârstă nu mai sunt tinerii, tineri? Nu contează! 16% din ăștia, nu au folosit niciodată prezervativul. De asemenea doi din zece cartofi sunt mai gustoși, stai un pic despre ce era vorba? Scuze, greșisem articolul. Așa, doi din zece "tineri" (tinerii e problema țării, ei o strică) consideră că o persoană este perfect sănătoasă, dacă nu prezintă simptome vizibile. Doar doi din zece? Cam puțini! Dar ce să-i faci, unii nu-și dau seama că ai sifilis decât dacă porți un tricou pe care scrie sifilis și vomiți sânge pe stradă, atunci, problema e evidentă. Eu, oricum, plec de la prezumția că sunteți toți bolnavi și eu sănătos, așa că stau departe de toată lumea.  

Lăsând gluma la o parte, se pare că numerele au fost luate dintr-un studiu efectuat de Asociația Română pentru Promovarea Sănătății (ARPS), studiu pe care nu-l găsesc online, așa că nu pot atesta veridicitatea informațiilor, deși nu văd de ce ar minți.  

Un alt număr aruncat de stirileprotv.ro precum o mingie înflăcărată plină cu sida, este numărul pacienților care suferă de chlamydia: "Așa se face că am ajuns să adunăm în fiecare an peste un milion de pacienți care au chlamydia."  

Un milion? Doar 5% din populație, nu foarte mult ce-i drept dar să comparăm cu altă țară. Ia să vedem, în SUA, numărul de bolnavi de chlamydia raportat în 50 de state în 2010 este de 1,307,893. A, e ok, avem același număr de bolnavi cu o țara de peste 300 de milioane de oameni.  

Chem rahat de taur! Ori protv a auzit informația foarte prost în târg, ori CDC-ul (Center for disease control) minte ori suntem mai proști decât credeam inițial, și ținând cont că ne credeam foarte proști de la început, e foarte grav! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu