sâmbătă, 20 octombrie 2012

Primul parc suspendat din Bucuresti



Luna aceasta a venit cu o veste bună pentru locuitorii din sectorul 3 al capitalei. Aceștia vor fi primii care vor benefia de un parc suspendat, construit deasupra unei parcări cu capacitatea de 395 de locuri.

Potrivit site-ului realitatea.net, acest parc-terasă va avea 4000 de metri pătrați. Acesta va cuprinde atât spații verzi, cât și locuri de joacă pentru copiii. Mai mult, aici vor fi amenajate și bănci, stâlpi de iluminat, care nu se știe cât vor fi funcționabili, dar si pomi și arbuști în ghivece. La câți copaci au fost tăiați în capitală, era și timpul să mai și plantăm câțiva. Deși, mai mult ca sigur, nu este de ajuns, măcar este un început.   

Se pare că organizatorii au luat totul în calcul în crearea acestui parc. Parcarea va fi realizată pe trei tronsoane, iar accesul publicului va fi asigurat atât prin scări, cât și un lift, cu capacitatea de 1000 de kg, veste bună nu numai pentru persoanele cu dizabilități. 

Pentru că la noi în țară nimic nu merge pe încredere, atât parcarea cât și parcul vor fi dotate cu un sistem de supraveghere video. Aș vrea să pot spune că e puțin exagerată această alegere, dar, cu toții știm cam ce se întâmplă în parcurile din capitală.  

Toată această distracție se ridică la o valoare de aproximativ 4.6 milioane de euro. Vedeți mă că avem bani! Durata de realizare se preconizează a fi de doar nouă luni, adică în timp românesc cel puțin 2 ani. Că, deh, doar vine frigu` în curând, cine mai stă să construiască parcuri?  
   

 Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu