luni, 15 octombrie 2012

Haos în învățământ, elevii ÎNCĂ se mai duc la școalăHaos în învățământ, un singur elev, dintr-o singură școală din țară a fost înțepat cu un cuțit în picior, drept urmare, Ministerul Învățământului și-a dat în întregime demisia, toți profesorii s-au sinucis, oamenii refuză să mai iasă din casă și...da-ți-o naibii de treabă, realitatea.net, cât de teribiliști să fiți?

Da, un elev din comuna Voluntari a fost înjunghiat în fața școlii și da, nu e ok, dar haos? Cred că mai degrabă, haos în redacție: Un copil teribilist și paranoic a pus stăpânire pe redacție și nimănui nu-i pasă!


Sunt probleme cu violența în școli, e adevărat, dar astfel de probleme sunt peste tot, în orice școală, în orice localitate, în orice țară. Nu suntem chiar atât de speciali. Da, trebuie luate măsuri, dar dacă inducem lumea în eroare și-i facem să creadă că afară defapt e teren minat și nu iarbă, ce naiba rezolvăm?

Tot în acest articol găsim un link către altul, cu titlul: Fight club în școlile românești: Încă o BĂTAIE CRUNTĂ între două eleve 

Holy mother of...băieți și fete, deci e vorba de o BĂTAIE CRUNTĂ, și nu o bătaie cruntă. Probabil că nu vedeți dar caps locku' face toată diferența. Ce să înțelegem din asta? Mai țineți minte filmul Fight Club? În el era vorba de o rețea de bărbați care își vărsau frustrările din viața de zi cu zi, snopindu-se în bătaie seara în meciuri organizate. Păi dacă e cum zice articolul ăsta, atunci chiar avem o problemă, violența e deja organizată în școli, moa, doar că nu e. 

Defapt e vorba de încă un titlu teribilist menit să atragă atenția și să cauzeze panică. Cred că problema nu e în școli, problema e în presă, căci atâta panică în jurul nostru, cum naiba să nu o luăm razna? Criminalii ne omoară pe stradă, hoții ne pândesc la orice colț, de ce naiba să nu devenim și noi ca ei în loc să fim victime neputincioase, mai bine o facem, așa, preventiv. 

Am vorbit odată cu un psiholog legat de violența în școli și deși nu pot da un citat, voi încerca să parafrazez. Degeaba dau școlile vina pe părinți și părinții pe școli. Atâta timp cât nu lucrează și părinții și școala și societatea împreună, nu va fi rezolvata problema. Părinții sunt responsabili să-și învețe copiii să nu fie violenți, școala trebuie să le aducă aminte și societatea trebuie să intervină atunci când mărturisesc acte de violență și totul merge strună, în teorie cel puțin. 


Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu