marți, 16 octombrie 2012

Telefoanele mobile, periculoase pentru copii


Deși sunt de acord că ăia mici de 7 ani nu ar trebui să aibă telefoane, mai ales telefoane "fency", următorul articol de pe antena3 e plin de baliverne!  


Antena3, eterna evocatoare de experți și medici, ne explică cum telefoanele mobile cauzează tulburări de echilibru, pierderi de memorie sau oboseală cronică. Și care e oare sursa lor? Evident, medicii! Stai un pic, care medici? MEDICII, OMULE! Aa, medicii, da, acum înțeleg! Probabil e vorba de o societate secretă de medici care se întâlnesc noaptea să facă cercetări pe oameni în laboratoare dubioase. 


Și pentru că n-au dat destule detalii încă, antena3 ne explică și ce se întâmplă la nivel molecular: "Așa cum un cuptor încălzeste mâncarea, tot așa undele încălzesc celulele umane. Un raport întocmit de specialiștii australieni arată că undele electromagnetice sunt absorbite de către copii de 3,3 ori mai repede decât în cazul adulților." 


Ah, înțeleg, înțeleg, specialiștii au zis asta. CARE specialiști? Păi ăia din Australia, care alții? Jeez, câteodată sunt atât de prost, cum dracu să nu aud de specialiștii din Australia, doar sunt atât de renumiți! O singură întrebare am, specialiști în ce? Ceva îmi spune că ăștia de la antena3, au downloadat o rețetă de omletă și nu un raport cu privire la radiațiile cauzate de telefoanele mobile. 


"Și părinții și copiii știu că telefoanele sunt toxice." 
 Ah, adevărații experți, ce ne-am face fără ei. 


Păi și până la urmă, cum stă treaba, sunt sau nu sunt toxice telefoanele? Eu, unul, habar n-am, dar mă voi orienta către o sursă mult mai de încredere decât antena3. Ia să vedem ce ne spune wikipedia:  

Proiectul "Interphone" coordonat de Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului, e cel mai mare   studiu al utilizării de telefoane mobile în raport cu tumorile pe creier, făcut vreodată și include numere substanțiale de participanți care au folosit telefoane mobile timp de 10 sau mai mulți ani. Studiul a concluzionat că nu există nici o creștere în risc de tumoare față de persoanele care nu folosesc telefoane mobile.  Conform FDA și WHO, pe lângă alte organizații, cea mai mare parte a dovezilor științifice nu au stabilit nicio legătură între expunerea la unde electromagnetice provenite de la telefoanele mobile și orice probleme de sănătate cunoscute.  


Adică pe scurt, antena3 vinde gogoși și mănâncă...radiații de la telefoane mobile cred, nu știu ce naiba! 

Surse: antena3.ro wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu