joi, 28 martie 2013

Soluție anti-chiul


Edilii de la Brașov, s-au gândit ei mult și bine și au ajuns la concluzia că dacă le oferă elevilor transport gratuit la școală, crește prezența la ore. Uite că așa a și fost, le-au oferit elevilor transport în comun gratuit și rata de prezența a crescut cu 27%.  
  
Wow, ce performanță lăudabilă, dar mă întreb, o să existe vreodată și edilii ăia care hotărăsc că a venit momentul să adauge și niște motive de a te prezenta la școală, în afară de o plimbare cu autobuzul? 
  
Mă refer la motive pozitive, să aud și eu într-o zi că se duc copiii la școală pentru că le place atmosfera și pentru că învață mereu lucruri noi și interesante și nu că se duc pentru că le e frică de profesori/părinți/note mici sau alienare socială. 
  
Stiu ca e greu sa inspiri o adunatura de copii usor impresionabili, care pun botul la orice straluceste, si ca e mai bine sa ii terorizezi, sa tipi la ei si sa-i ameninti, mai ales pe cei cu performante slabe, ca de, e prosti si nu se prinde altfel.

Se zice că școala te pregătește pentru viață. Probabil de aceea, oriunde mă duc, văd numai isterici ignoranți care au impresia că sunt superiori față de restul. Oare de unde au luat mentalitatea? 
Sunt convins că unii au luat-o de la părinți, alții poate așa sunt ei, dar îmi vine greu a crede că școala nu influențează deloc acest aspect. 
  
Îmi aduc aminte de pe vremuri de mult apuse, adică în urmă cu 4-5 ani, când încă eram fecior de liceu, profesorii urlau, umileau, amenințau. Și de mai multe ori am fost ținta acestor atacuri, așa că am început să nu mai frecventez așa de des cursurile. Nu pentru că eram huligan, nu pentru că uram școala, nu pentru că eram prea prost, ci pentru că mi-era o scârbă de atmosfera de la școală că preferam să-mi petrec zilele plimbându-mă cu autobuzul. Ironic e că aveam gratuitate la transportul în comun pe vremea aia, dar nu mă motiva deloc să mă duc la școală. 

Drept soluție, poate să așteptăm să dispară fosilele comuniste complet din învățământ sau să sancționăm comportamentul de paznic de închisoare într-o instituție de educare, comportament neadecvat chiar și într-o instituție de corecție.  Alte idei?
  
Sursă știre : rtv.net







2 comentarii:

  1. Recomand : http://www.dascali.ro/2012/11/marian-stas-sistemul-de-invatamant-tolereaza-si-cultiva-mediocritatea/

    +alte materiale de la Marian Stas. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu exagerm! Mai sunt institutii de invatamant in care profesorii nu sunt teroristi, iar unii dintre ei se implica in formarea ta individuala mai mult decat este specificat in fisa postului. Intr-adevar situatia la general cam asta este, dar daca ai fi vrut sa schimbi intr-adevar ceva, te puteai indrepta spre meseria de profesor. Este foarte usor sa tragi niste concluzii, dar hai sa ne implicam, hai sa fim noi profesori unii pentru altii, sa ne educam reciproc, sa facem cercuri de pictura, muzica, poezie etc. Personal, sunt satul de atitudinea asta: toti suntem constineti ca trebuie facut ceva, dar de altcineva.

    RăspundețiȘtergere