vineri, 29 martie 2013

Ministrul Educației vrea să elimine notele din catalog de la anumite materii



Ministrul Educației Remus Pricopie a declarat că dorește eliminarea notelor de la anumite materii plecând de la ideea că "elevul trebuie să vină la școală de plăcere"  
  
Haha, că tot vorbeam ieri de motive de venit la școală. Se pare că cineva se mai gândește și la elevi, evident, nu-i singurul, dar e bine că e cineva care e în poziția de a influența viața elevilor din toate colțurile țării. 



Partea bună 
  
Pe lângă faptul că sunt de acord că elevul trebuie să vină la școală de petrecere, pardon plăcere și nu numai din obligație, nu mi se pare deloc o idee proastă să elimine notele de la materii precum desen, religie, muzică și alte materii neprioritare, materii care ar trebui să fie opționale și nu băgate pe gât elevilor. Nu știu din experiența altora cum a fost, dar eu n-am avut talent la desen, nici la muzică și la religie, deși îmi plăcea materia că era ușoară, nu consider că e o materie necesară dezvoltării personale. Evident, fără talent la desen, primești note proaste, fără talent la muzică, la fel. Ați putea spune că nu fac așa toți profesorii și sunt de acord, dar ce facem cu cei care fac așa?  
Eliminarea notelor de la aceste materii și altele ar fi un pas bun într-o direcție nu foarte strâmbă. Ca să fiu mai specific, ar fi ca și cum te-ar prinde poliția beat la volan și  n-ai băut decât 2 beri și mergi aproape drept.  



Partea rea 
  
Vorbim de România și chiar dacă nu e Abramburica la căpătâiul Ministerului Educației, nu înseamnă că nu o să iasă o ambrabureală penibilă. Probleme o să fie cu carul și cea mai mare va fi delimitarea materiilor care vor primi acest tratament. Se va discuta de faptul că elevii nu vor mai lua în serios deloc acele materii și că dacă nu există note, profesorii nu vor avea cu ce tempera elevii care au binevoit să-și facă simțită prezența, că oricum majoritatea clasei a dat deja bir cu fugiții.  
 Pe scurt ar fi ca tipa aia care era foarte cumințică în generală și acum se tot îneacă în toaletă la liceu și te întrebi de ce tot intră tipi când e ea acolo, stau 5 minute și se tirează, mai ales că nu-i nici unul fumător. 


Părerea mea 
  
Eu zic că cea mai bună soluție ar fi să facă materiile neprioritare opționale și să nu se acorde note la acele materii dar să se acorde puncte la media finală de la sfârșit de an în funcție de prezență și poate și performanțe. Așa, rămân la ore doar cei interesați și au și motiv să rămână interesați până la capăt. 
Pe scurt, ar fi ca în basmul ăla, unde toți o duc bine la sfârșit. 
  
Voi ce credeți? 
  
Sursă știre: realitatea.net

Un comentariu:

  1. In Finlanda unde nu se pune accentul pe competitie, pe note mari, elevii chiar invata, chiar ies cu ceva de la ore. La noi bineinteles ca vor fi lenesi care se vor bucura si nu vor invata deloc, dar multi chiar vor retine lucruri, fara sa toceasca sa ia o nota buna si apoi sa uite tot.

    Acum depinde cum ilustrul minister va pune in practica asa ceva.

    RăspundețiȘtergere