vineri, 1 februarie 2013

Cele mai furate cărți din București


Și eu care credeam că hoții sunt niște anafabeti fără viitor și cărțile sunt degeaba pentru ei. Dacă stai să te gândești nici nu există o piață neagră pentru cărți, adică poți să faci un ban dacă le vinzi online sau la vreun târg dar nu e suficient ca să justifice riscul în care te pui. Cu toate acestea se fură cărți și dacă îi credem pe cei de la b365.ro, se fură pe rupte.

Din librăriile Eminescu, cea mai furată carte nu e alta decât DEX-ul cel de toate zilele. Probabil hoții n-au auzit de dicționare online, au văzut o carte mare și groasă și au zis că fac un ban cu ea. Adevărul e că la 110 lei,  e chiar scumpă, față de alte cărți. Din păcate, nu a fost prins niciunul până acum ca să îi fie pusă întrebarea "De ce aia mă-tii furi dexu', ce faci cu el?". Mă macină curiozitatea și fiindcă nu știu de ce, voi specula. Poate l-au furat ca să simtă puterea de a ține toate cuvintele din limba română în mână sau poate vor să-l folosească drept bâtă. Nimeni nu se așteaptă să fie pocnit cu o carte, dar dacă simți furia DEX-ului în dinți, nu vei mai subestima puterea cărților cât vei trăi. Aș putea chiar să zic că înveți ceva de la cartea aia, hâ! 

Din librăriile Diverta printre cele mai furate cărți se numără "Curs de legislație rutieră, Mecanică, Prim ajutor, Conduită preventivă 2012" și "Cele 50 de vicii ale domnului Grey". Înțeleg că trebuie să știi să conduci mașina pe care urmează să o furi, dar cele 50 de vicii ale domnului Grey? Nu știu ce e mai stupid, traducerea de rahat de pe copertă sau faptul că unii chiar fură o carte dedicată femeilor singuratice. Dă-o naibii de treabă, chiar așa de greu ar fi fost să-i spună "Cele 50 de nuanțe ale lui Grey". Era atât de subtil că nu se prindea nimeni? Pfff, acum îmi vine să o fur doar ca să-i dau foc! Probabil că de asta e furată cartea sau probabil că e vorba de niște cleptomance care speră să fie prinse de un paznic pervers care are 50 de vicii, din păcate pentru ele, singurul viciu de care vor avea parte e o amendă frumoasă. 
  
Dacă vreți să vedeți și restul cărților care se fură, găsiți lista aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu