duminică, 20 ianuarie 2013

Clopot cu alarmă anti-hoți


La olteni se fură clopote. Păi ce altceva să se fure la olteni, poate oltence, dar alea se vând mai greu și există mereu riscul să nu mai scapi de ele. 

În județul Dolj, comuna Țuglui, s-a furat clopotul. Așa că autoritățile, da autoritățile, nu biserica, l-au înlocuit cu un clopot adus din Grecia în valoare de 25000 de lei. CÂT MĂĂĂ? Stai că nu citesc eu bine, bugetul alocat bisericii de către autorități pe 2013 e de 25000 de lei și din acei bani și-a cumpărat biserică clopot. E ok așa, sigur biserica are ce face cu 25000 de lei într-un an, mai trebuie o mașinuță pentru nea popa, un clopot de rezervă. poate și o vilă mică. Noul clopot e dotat și cu alarmă, că să sperie hoții. 

Deși nu sunt hoț, chiar sunt speriat, sunt speriat de câți bani dă statul bisericilor ortodoxe, bani care ar putea fi folosiți pentru diminuarea sărăciei din țară dar stai un pic, ce văd ochii mei chiorî în articolul ăsta. Alarma de la clopot a costat 1200 de lei, bani plătiți chiar de enoriași. Retrag ce am zis, ducă-se banii pe pustiuri, căci toți banii investiți în biserici acolo se vor duce. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu