luni, 3 decembrie 2012

Știați că pe facebook intră tot felul de idioți?

Nu mi-a venit să cred, dar m-a lămurit Cristian Ionescu de pe jurnalul.ro

Cristi ne explică foarte convins cum Facebook a decis să-și bage cârnatul în dosul utilizatorilor cu ajutorul butonului de promote și să limiteze numărul persoanelor care văd mesajele postate de către un utilizator sau o pagină. Astfel, doar 15% dintre prieteni sau fani ai unei pagini vor putea vedea postările, restul de 85% o să vadă dosul palmei lui Cristi, pentru că el are dreptate și voi nu. În mintea lui Cristi, dacă nu dai promote, care nu e pe mocca bineînțeles, nu-ți mai vede nimeni postările. 

Sună foarte dubios, așa că am făcut puțin research, adică am citit primul comentariu de pe pagină articolului. Acolo găsim acest link care explică ce se întâmplă defapt cu butonul de promote. Pentru leneși, tot ce face promote e să-ți pună postarea în fața celorlalte, contra cost. Orice postezi va fi văzut de toată lumea dar dacă nu au intrat în ziua în care ai postat sau le-a fost prea lene să dea scroll down să vadă postările mai vechi de o oră, atunci logic că nu mai văd ce ai scris. 

O, dar Cristi nu se oprește aici, categorizeaza acesta schimbare drept mișelească și explică cum Zuckerberg și-a schimbat motto-ul de la "Este gratis şi asa va rămâne" la "A fost gratis şi fuck off". Woah, Cristi! Calmează-te prietene, ia o pilulă anticoncepțională, poate te ajută cu stresul. 

Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu