luni, 5 noiembrie 2012

Elevii nedisciplinați trimiși la muncă


Un liceu din Craiova a adoptat o metodă interesantă de disciplinare pentru bâzdâcosi, curățatul școlii.  Astfel, cei care fumează în incinta școlii, chiulesc sau se uită urât la profesori, sunt obligați să preia atribuțiile femeilor de serviciu.   

Mai rău o duc cei care îndrăznesc să se contrazică cu profesorii, nu-i mai scapă nimeni de curățat wc-urile, că de, ar fi trebuit să știe că profu' are mereu dreptate. Încă nu se știe ce s-a întâmplat cu cei care au încercat să se învoiască că "cică" le era rău, dar au fost văzuți ultima oară în canalele din jurul școlii.  

Părinții nu comentează prea mult. Sunt conștienți că dacă n-au fost în stare să-și disciplineze copiii până acum, cineva trebuie să o facă și mai bine o face școala decât sistemul legal. Cine știe, poate în viitorul apropiat, bagă și la școală câteva celule, că paznici sunt deja. Sunt curios cât de periculos o să fie la dușuri, totuși. Dacă scapă ăștia micii cornul cu lapte? 

Nu știu cât de efectivă e această metodă de disciplinare. Într-un fel îi învață pe răsfățați cum e cu munca și cum ajung dacă nu învață, deși, cred că pe mulți nu-i deranjează. Și eu aș prefera niște muncă manuală decât câteva ore cu vreo profesoară pe care nu o suport. Măcar e un început, și ar merge mână în mână cu o ofertă educațională mai bună, să motiveze copiii să vină la școală de plăcere și nu de frică. 

Un comentariu:

  1. Not bad though. Demult, in liceul meu, un grup dintr-o clasa de-a 12a a fost prins chiulind si fumand - au fost pusi sa curete toata curtea de frunze si gunoi. Mi s-a parut grozava ideea, nu doar i-a pedepsit, dar si faceau ceva util.

    RăspundețiȘtergere