vineri, 9 noiembrie 2012

Campanie anti-piraterie pentru plictisiți

Tocmai ce m-am oprit din înjurat site-urile românești de știri din cauza știrilor penibil de neinteresente și deodată știrea știrilor direct de la fabrica de știri: O Campanie anti-piraterie bazată pe internet trolling. 


Despre ce e vorba? O campanie de tipul "fight fire with fire" sau "împroașcă cu rahat acolo unde e prea curat" împotriva piraților care downloadează ilegal filme românești. Campania invită oamenii să downloadeze subtitrări de pe site-uri de, ați ghicit, subtitrări, să le modifice cu tot felul de bazaconii, care după cum îl duce mintea și să le reuploadeze modificate. Cu alte cuvinte, să fie niște trolli bașinoși (a nu se confunda cu trolli nebasinosi, ăia sunt mai finuți.). Acestea fiind înfăptuite, campania va fi un succes și va opri pirateria, uraaaaa! Artificii peste tot, se ieftinește benzina, scade TVA-ul, se schimbă totul, doar că nu, doar că deloc.  
  
Ce o să reușească această campanie? Păi mai nimic, pe lângă faptul că nu cred eu că e un public larg străin care caută filme românești, nu suntem nici Hollywood, nici Bollywood, avem câteva filme populare pe plan internațional și atât. Nu cred că o să se simtă loviți de soartă cei care le caută chiar dacă nu au găsit o subtitrare bună. În cel mai bun caz caută altă subtitrare și în cel mai rău caz caută alt film, orice rezultat nu ajută pe nimeni, rămânem doar cu trollingu'. O și ce trolling! Cel mai sec posibil, nu vei știi niciodată ce s-a întâmplat cu subtitrarea ta, decât poate, cei doi care au downloadat-o, vor spune că nu e bună. Victorie! Ai făcut o glumă proastă și ești singurul care râzi de ea. 

Tot ce o să înfăptuiască campania asta va fi să enerveze câțiva neinițiați care nu au avut acces la o sursă bună de torrente, ținând cont că majoritatea torrentelor vin deja cu subtitrare, iar cei care le pun se interesează dinainte. Și chiar dacă ar fi să ia subtitrările de pe site-uri specializate, acolo au sisteme pe bază de rating și comentarii de care aceste subtitrări falsificate nu vor trece. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu