marți, 11 iunie 2013

Alcoolicii nu mai au voie să dea BAC-ul



O măsură binevenită pentru ţara în care "bătaia e ruptă din Rai", problema e că iar tratăm simptomul şi lăsăm boala să prospere. Nici nu cred că mulţi copii vor beneficia de această măsură, pentru că ar trebui ca unul dintre părinţi să declare abuzul, ceea ce s-ar întâmpla doar în caz de divorţ, cel mai probabil. Nu cred că ar vrea un părinte să-i ia drepturile părinteşti celuilalt în timp ce încă împart acelaşi acoperiş, mai ales dacă respectivul/respectiva e violent/ă.
Partea bună din acest proiect e solicitarea pensiei alimentare celor care îşi abandonează copiii în grija statului şi în cazul în care nu îşi permit, solicitarea acestora pentru completarea unor servicii în folosul comunităţii.
În acest proiect se mai regăseşte o măsură care nu prea are sens şi nu văd de ce ar fi benefică. În cazul în care părinţii unui copil sunt ambii plecaţi la muncă în străinătate, persoana desemnată să aibă grijă de acesta, nu are voie să facă acest lucru mai mult de un an. Mă întreb, după un an, părinţii nu mai trebuie să muncească sau trebuie să găsească altă persoană?


O angajată de la Casa Limbii Române din Chişînău a fost amendată pentru că a arborat drapelul României. Dar, dar, nu înţeleg? Basarabia e pământ românesc, nu? Cum să facă aşa ceva? Băi, ia gata, trezirea, asta e ştire? Dacă pune vreun ungur steagul Ungariei pe undeva prin România la o instituţie publică, scoatem foc pe nări, hai să nu fim ipocriţi.


Plagiatul lui Ponta e ca un coş într-o loc greu accesibil care nu vrea să iasă, cine ştie, poate coşul ăsta chiar nu există. Nu am de gând să-l apăr pe Ponta dar nici să-i sar în cap degeaba. Vedeţi voi, îmi place să gândesc obiectiv. Adevărul e că nu am dat mare importanţă ştirilor legate de plagiat atunci când erau încă proaspete şi nu ştiu dacă există vreun răspuns acolo. Acum deja, astea sunt nişte tentative ieftine de a aduce un subiect expirat în atenţia publicului, dar trebuie să întreb: Dacă Ponta a plagiat aşa de mult şi după mai mulţi autori, unde sunt autorii ăştia şi de nu comentează? De ce îl dau PD-listii în judecată şi nu autorii respectivi? Şi cel mai important, dacă autorilor originali nu le pasă, nouă de ce să ne pese atât de mult?


S-a dovedit că respectivul avea un telefon mobil la el, în ciuda faptului că regulamentul interzice acest lucru. Nu se ştie dacă l-a folosit sau nu, dar simplul fapt că îl avea la el e suficient pentru excluderea de la probă. O parte din mine înţelege, dar pe de altă parte, îmi aduc aminte că am avut mobilul cu mine la toate examenele chiar dacă era interzis, dar era mereu închis şi conform regulamentului ar fi trebuit să fiu exclus din examen dacă eram prins, ceea ce mi se pare un mare căcat pe băţ cu glazură de ciocolată pe care ni-l bagă ăştia pe gât şi noi trebuie să exclamăm cât de bun e. Nu e aşa de uşor să copiezi de pe un mobil, mai ales că nu e o unealtă destinată specific copiatului, cum ar fi un manual sau o copiuţă, este un dispozitiv pentru conversaţii telefonice. Nu cred eu că poţi avea conversaţii telefonice sau să trimiţi mesaje cu supraveghetorii în clasă şi cu camere de luat vederi. Evident, dacă te fâţâi cu mobilul în mâna, chiar dacă e închis, deja eşti dubios şi ţi-ai făcut-o singur, dar nu mi se pare suficient motiv să dai afară pe cineva doar pentru că are mobilul în buzunar.


Îi zice "cornul şi laptele". Nu ştiu de ce, dar nu văd unde intră şi mărul în ecuaţie? Birocraţie jegoasă! Vă e lene să băgaţi un măr între corn şi lapte! Pfoai!
Patru bărbaţi din judeţul Tulcea sunt urmăriţi penal, fiind acuzaţi de evaziune fiscală şi infracţiuni la Codul fiscal după ce, folosind o instalaţie de prelucrare a laptelui, au făcut ţuică din merele destinate elevilor prin programul "Lapte şi corn".
Opaaa, cineva a belit ştiuca şi se lasă cu concediu penal. Păi bine mă, erau prea scumpe merele la piaţă?  Se pare că cei 4 nu numai că făceau alcool ilegal, dar îl fabricau şi în cantităţi destul de mari, fiind prinşi cu o cantitate de alcool în valoare de 12000 de lei.
Opaaa, păi bă, aţi belit ştiuca,carasul şi peştişorul auriu în cazul ăsta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu