luni, 28 ianuarie 2013

Profesorii nu vor mai avea voie să corecteze cu roșu


Începând cu luna februarie profesorii nu vor mai avea voie să corecteze lucrările cu pixul roșu, scrie digi24.ro. Culoarea roșie va fi eliminată din corecturi pe motiv că îi stresează pe elevi și va fi înlocuită cu verde, o culoare mult mai pașnică. 

Ah, mai nou, ne pasă de cât de stresați sunt elevii. Sunt convins că vor fi super fericiți când vor primi nota 2 cu verde, mai ales de la profu' ăla care predă de 50 de ani și nu da niciodată note mai mari de 7, că nu merită nimeni. 

Băi, dar dacă stau să mă gândesc mai bine, chiar are efect. M-aș simți mult mai afectat, dacă m-ar face cineva ratat cu roșu, decât cu verde. Evident se schimbă treaba dacă îl mănâncă în fund să sublinieze sau să pună semnul exclamării la sfârșit. Ai mă-sii morți îi voi scrie cu roșu dar și cu litere mari! 

Dacă tot schimbăm culoarea pixului, eu propun a se schimba și sistemul de notare în "gheață, rece, călduț, cald, fierbinte" sau "whatever, meh, ok". Așa copiii vor învăța că viața nu are consecințe deloc și că oricât de prost ai fii, cineva va fi acolo să te bată pe umăr și să-ți zică: "nu-i nimic, las că te întreține mă-ta și tac-tu".

Sursa: digi24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu